Back
editing-applications-αιτησεις-συμβουλος-μεταπτυχιακων

Ο κάθε υποψήφιος διαθέτει μοναδικούς ακαδημαϊκούς στόχους και προσωπικές φιλοδοξίες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψιν και να τονιστούν με μία προσωπική προσέγγιση. Οι σύμβουλοι μας μπορούν να προσδιορίσουν ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για τις αιτήσεις (applications) στα προγράμματα της επιλογής σας. Δεν προσπαθούμε να σας εγκλωβίσουμε σε μια προκατασκευασμένη συμβουλευτική και πρότυπα κονσέρβες, που είναι πολύ πιθανόν να μην ικανοποιούν τις ανάγκες σας. Στο Dia Gerontoudi Prep Center, μπορούμε να σας βοηθήσουμε:

Επικεφαλής Σύμβουλος Editing: Θωμάς Καλανδράνης
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της  ΑΙGAC (Association of Graduate Admissions Consultants)

Thomas-Kalandranis-ApplicationsAIGAC-Stamp-of-Excellence

Συμβουλευτική

Συμβουλευτική

Basic Session

Βοήθεια στην επιλογή Πανεπιστημίου

Πλήρης παρουσίαση για την συγγραφή του Personal Statement, προσαρμοσμένο στα Πανεπιστήμια της επιλογής σας

Εκτενής ανάλυση για το περιεχόμενο των συστατικών επιστολών, διαφορές ανάμεσα σε ακαδημαϊκές συστατικές και συστατικές εργασίας

Ανάλυση Βιογραφικού (CV) και σχόλια πάνω σε παραβλέψεις ή λάθη. Καθοδήγηση για την συγγραφή ενός σωστού βιογραφικού

Μεταπτυχιακό Διδακτορικό

Πλήρες Πακέτο Editing

Βασική συνάντηση συμβουλευτικής

Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του πρώτου προσχεδίου του Personal Statement με σχόλια

Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του τελικού προσχεδίου του Personal Statement με σχόλια

Πλήρης επεξεργασία του τελικού προσχεδίου (περιεχόμενο, σύνταξη, γραμματικές και συντακτικές διορθώσεις)

CV edit

Η τιμή περιλαμβάνει: Καλέστε μας για περαιτέρω πληροφορίες

MBA

Πακέτο ΜΒΑ Editing

Ιδανικό για προγράμματα με πολλαπλά essays (π.χ. HEC, INSEAD, LBS, κλπ.)

Περιλαμβάνει:

Συνάντηση συμβουλευτικής για την επιλογή προγράμματος MBA

Αναγνώριση των μοναδικών ικανοτήτων του υποψηφίου

Στρατηγική για “Best Fit” μέσα σε ένα πρόγραμμα

Ανάπτυξη της βασικής δομής των essays

Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του πρώτου προσχεδίου των essays με σχόλια

Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του τελικού προσχεδίου των essays με σχόλια

Πλήρης επεξεργασία του τελικού προσχεδίου (περιεχόμενο, σύνταξη, γραμματικές και συντακτικές διορθώσεις)

Διόρθωση Βιογραφικού (CV)

Επιπλέον:

Στρατηγικός σχεδιασμός για μέχρι δύο (2) συστατικές επιστολές (έως μία σελίδα η καθεμία)

Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του πρώτου προσχεδίου της συστατικής με σχόλια

Πλήρης επεξεργασία των τελικών προσχεδίων για μέχρι δύο (2) συστατικές επιστολές (έως μία σελίδα η καθεμία)

Η τιμή περιλαμβάνει: Καλέστε μας για περαιτέρω πληροφορίες

Προετοιμασία συνέντευξης

Προετοιμασία συνέντευξης

Περιλαμβάνει κάποια/όλα από τα παρακάτω

Σχεδιασμός λίστας με πιθανές ερωτήσεις, προσαρμοσμένες στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σας

Ανάλυση, αξιολόγηση, και βελτιστοποίηση των προετοιμασμένων απαντήσεων

Εικονική συνέντευξη (στα Αγγλικά), αξιολόγηση επίδοσης

Τιμή: Καλέστε μας για πληροφορίες

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για την προετοιμασία αιτήσεων

Είναι ο τρόπος με τον οποίον η επιτροπή αξιολόγησης (AdCom) του κάθε πανεπιστημίου μπορεί να μάθει περισσότερα για τον υποψήφιο. Είναι δηλαδή, ένα κριτήριο αξιολόγησης εκτός των βαθμών και της εργασιακής εμπειρίας που κάποιος διαθέτει. Επίσης, είναι ένα βασικός παράγοντας της αίτησης σου και παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή σου στο πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.

Η επιτροπή αξιολόγησης θέλει να διαβάσει πράγματα που δείχνουν εμφανώς τα προσόντα σου, την ικανότητα σου να συμμετέχεις ενεργά στο πρόγραμμα, και την δυνατότητα επιτυχίας στην επαγγελματική σου ζωή.

✓ τον Μ.Ο. των δύο τελευταίων ετών
✓ Εμφάνισε τον Μ.Ο. των μαθημάτων εξειδίκευσης

Όσοι προσπαθούν να μαντέψουν τι θέλει να “ακούσει” η επιτροπή, είναι πιθανό να καταλήξουν σε μία κονσέρβα. Είσαι μοναδικός, επομένως πρέπει να γράψεις για τον εαυτό σου με μοναδικό τρόπο, και να περιγράψεις τις ιδέες σου και τα όνειρα σου. Πόλλες φορές, τα πανεπιστήμια αξιολογούν τους υποψηφίους με το αν ταιριάζουν πραγματικά στο εκάστοτε πρόγραμμα.

Διατηρούμε μία τεράστια βάση δεδομένων με τους προηγούμενους μας μαθητές, που σπουδάζουν ή σπούδασαν στα μεγαλύτερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου. Είναι δυνατό να σε φέρουμε σε επικοινωνία με τους αντίστοιχα επιλεγμένους με σκοπό να αποκτήσεις πληροφορίες εκ των έσω.

Απολύτως! Τα πανεπιστήμια βασίζονται στους αποφοίτους τους για να διατηρήσουν την φήμη τους και την θέση τους στις κατατάξεις. Επομένως, ενδιαφέρονται για φιλόδοξους και μελλοντικά επιτυχημένους υποψηφίους. Επίσης, θέλουν να δουν ότι η απόφαση να πάρεις το Master’s(ή το PhD) σου είναι συνειδητή και άρρηκτα συνδεδεμένη με έναν απώτερο σκοπό, π.χ. την επαγγελματική σου επιτυχία.

Σε πρακτικούς όρους, είναι σημειολογική. Συνήθως, τα πανεπιστήμια και οι εργοδότες μπορέι να χρησιμοποιούν και τους δύο όρους εναλλακτικά. Οι Αμερικάνοι προτιμούν τον όρο“Resume”, οι Ευρωπαίοι τον όρο “CV”, και ο υπόλοιπος κόσμος και τους δύο.

Προσφέρουμε ποικιλία πακέτων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε υποψηφίου και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο σε συμβουλευτική, όσο και σε επεξεργασία κειμένου σε ανταγωνιστικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.

✓Αν είσαι υποψήφιος MBA με 2 ή περισσότερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας, επικεντρώσου περισσότερο στα επαγγελματικά, παρά στα ακαδημαϊκά σου επιτεύγματα
✓Γράψε ψηλό σκορ στο GRE/GMAT
✓Πάρε έξτρα μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο ή κάνε ένα minor σε Αγγλόφωνο ακαδημαϊκό ίδρυμα (π.χ. Deree College)
✓Απόκτησε “δυνατές” συστατικές επιστολές

Το βιογραφικό σου απαντάει τα περισσότερα ερωτήματα πάνω σε αυτά. Γι’ αυτό πρέπει να δώσεις συγκεκριμένα προσωπικά παραδείγματα των πιο σημαντικών εμπειριών σου, με έναν τρόπο που να επισημαίνει τις βασικές σου δυνατότητες. Για παράδειγμα, αντί να λες πόσο επικοινωνιακός, οργανωτικός, και αρχηγικός είσαι, περιέγραψε ένα έργο όπου έγινες αρχηγός, οργάνωσες/κατένειμες τα καθήκοντα, και τέλος κατάφερες να φτάσεις σε επιτυχές αποτέλεσμα.

Συχνά, το παρελθόν είναι ένας δέικτης του μέλλοντος. Γράψε για τη συμμετοχή σου σε διάφορες ομαδικές εργασίες (projects), μέσα κι έξω από την τάξη, τις εμπειρίες σου στη δουλειά (καλό θα ήταν να έχεις μερικές), και οποιαδήποτε συμμετοχή σε φιλανθρωπικές, κοινωνικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρεις την μελλοντική σου ανάμειξη σε Ομάδες (Clubs) και άλλες δραστηριότητες του πανεπιστημίου.

Ψάξε, διάβασε, και μελέτησε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα/προγράμματα σπουδών της επιλογής σου. Μίλα με φίλους, καθηγητές, αποφοίτους, η ενεργούς φοιτητές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μάθε για την φιλοσοφία του πανεπιστημίου, την καθημερινότητα του φοιτητή, τα καλά και τα όχι και τόσο καλά πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα. Χρειάζεται να κάνεις μία ακέραιη αξιολόγηση του τι είσαι και τι θέλεις, για να μπορέσεις να διαπιστώσεις αν πραγματικά ταιριάζεις στο πρόγραμμα.

Στο κέντρο μας, διαθέτουμε την εμπειρία, την γνωσή, και τις τεχνικές για να κάτσουμε μαζί και να σε συμβουλέψουμε πάνω στο πώς να χτίσεις την δομή των statements/essays σου. Σε καθοδηγούμε για το πώς θα συμπεριλάβεις όλες τις χρήσιμες προσωπικές πληροφορίες και πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος, είμαστε είδικοι στο να σε βοηθήσουμε να στήσεις το τελικό σου προσχέδιο σε μία γλώσσα επαγγελματική, ελκυστική, και ενδιαφέρουσα για τον αναγνώστη.

Το συντομότερο δυνατό! Πότε δεν είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσεις; Η διαδικασία συγγραφής ενός καλού statement απαιτεί ενδοσκόπιση, προσεκτική σκέψη για το μέλλον, και μία ομαλή μετάβαση από τις προπυχιακές στις μεταπτυχιακές σπουδές και το επαγγελματικό μέλλον. Είναι πιθανό να χρειαστούν πολλές προσπάθειες για την συγγραφή, διόρθωση, και τέλος το “γυάλισμα” του essay μέχρι να καταλήξεις στο τελικό κείμενο.

Συμβουλεύουμε και εκπαιδεύουμε υποψηφίους πάνω στο πώς να γράφουν δυνατά statements για πάνω από 30 χρόνια. Επίσης, είμαστε ειδικοί στο να παρέχουμε την απαραίτητη επεξεργασία και έτσι τα essays σας να είναι άρτια σε δομή και περιεχόμενο. Τέλος, φροντίζουμε να είμαστε πάντα συντονισμένοι με τις εξελίξεις και τις αλλαγές στις απαιτήσεις των top πανεπιστημίων του εξωτερικού και μπορούμε να σας συμβουλέψουμε αντίστοιχα.